Kesäkahvilayrittäjä Mustikkamaalle (3 paikkaa)

Haku kesäkahvilayrittäjiksi on päättynyt ja valinnat on tehty.

Haemme Mustikkamaalla sijaitsevaan kesäkahvilaan n. kolmen nuoren yrittäjän porukkaa. Kesäkahvilayrittäjät ovat osa 4H-Yrityskesää, joka on Helsingin 4H-yhdistyksen ja Helsingin kaupungin yhteinen kesäyrittäjyysohjelma. Kahvilayrittäjät osallistuvat toukokuussa järjestettäviin yrityskoulutuksiin ja teemakoulutukseen muiden 4H-Yrityskesäläisten kanssa.


Miten, milloin ja missä kahvila toimii?

Sijainti: Mustikkamaan Syötävä Puisto  (Mustikkamaanpolku 10, 00570 Helsinki). Mustikkamaa on suosittu ulkoilualue Kalasataman ja Korkeasaaren eläintarhan lähellä. Syötävässä Puistossa toimii myös Helsingin nuorisopalveluiden ympäristötoiminnan yksikkö. Lisätietoja Syötävästä Puistosta löydät täältä

Aukioloajat: Kesäkahvilaa on mahdollista pitää auki 17.6.–2.8. välisenä aikana. Aukioloajat neuvotellaan yhdessä Syötävän Puiston henkilökunnan kanssa. Alaikäiset voivat pitää kahvilaa auki Syötävän Puiston aukioloaikojen puitteissa arkisin. Jos porukassa on vähintään yksi täysi-ikäinen, kahvilaa voi pitää auki vapaammin ja myös viikonloppuisin. 

Kahvilan tilat: Kahvilan tiski ja työtilat sijaitsevat sisällä, mutta suurin osa asiakaspaikoisa on ulkona puutarhassa. Tiloissa on valmiina työvälineet, astiat ja muut puitteet (mm. jääkaappi, uuni ja astianpesukone). Valitut kesäkahvilayrittäjät pääsevät tutustumaan tiloihin ennen kahvilan avaamista. 

Tarjoilut: Kahvilan toiminnassa on otettava huomioon ympäristönäkökulma (vain kasvis-/vegaanitarjoilut). Muuten yrittäjät saavat päättää tarjoilut ja hinnaston itse. Esimerkiksi vohvelit ovat olleet suosittuja herkkuja.

Muuta huomioitavaa: Kahvilalla on mahdollista järjestää myös muuta ohjelmaa. Aiemmat kahvilayrittäjät ovat järjestäneet esimerkiksi lautapelipäiviä.


Mitä kahvilayrittäjät saavat?

  • kahvilatilat veloituksetta käyttöönsä. 
  •  yrityskoulutusta (7.5., 8.5., 13.5. & 16.5.) 
  • 300 € yrityssetelit* yritystoiminnan aloittamisen tueksi
  • oman mentorin tuen
  • opintopisteytetyn todistuksen, jolla voi hakea hyväksilukuja osaksi opintoja. Hyväksiluku sovitaan erikseen oppilaitoksen kanssa. Ohjelman mitoitus toiselle asteelle on 2 op.

*yrityssetelin kriteereinä on yrityskoulutuksiin osallistuminen sekä liiketoimintasuunnitelman palauttaminen hyväksytysti. 


Kuka voi hakea kesäkahvilayrittäjäksi?

4H-Yrityskesä on tarkoitettu 15–29-vuotiaille helsinkiläisille nuorille. Jos haet valmiin yrittäjäporukan kanssa, vähintään yhden on oltava kohderyhmää. Hakijoilta toivotaan kiinnostusta yrittäjyyteen, sitoutumista kesäkahvilatoimintaan sekä oma-aloitteisuutta. Aiemmalla kokemuksella ei ole väliä.

Kahvilayrittäjät saavat tukea Helsingin 4H-yhdistykseltä ja Syötävän puiston henkilökunnalta. Yrittäjät ovat kuitenkin itse vastuussa käytännön toiminnasta ja kahvilan tuloksesta. Palkkauksesi määräytyy saavuttamasi myynnin mukaan.

Kesäkahvilayrittäjille on varattu kolme (3 kpl) 300 € yritysseteliä. Huomioithan, että setelit voidaan maksaa vain helsinkiläisille nuorille. Voitte kuitenkin hyvin hakea mukaan myös esimerkiksi neljän hengen porukalla tai niin, että vain osa teistä on helsinkiläisiä. Ottakaa tällöin huomioon se, että kaikille ei voida maksaa seteliä.


Miten haen kesäkahvilayrittäjäksi?

Kesäkahvilayrittäjäksi haetaan alla olevalla lomakkeella. Haku on auki 3.4.2024 asti! Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä 5.4. mennessä ja ilmoitamme valinnoista. Etusijalla ovat valmiit porukat, mutta mukaan voi hakea myös yksin tai kaksin.

Toivomme hakijoiksi nuoria eri taustoista. Tarjoamme mahdollisuutta täydentää kirjallisia vastauksia suullisesti puhelimessa.  Mahdolliset puhelut soitamme viikkojen 13 ja 14 aikana.  


Lisätietoja:

Yrityskoordinaattori Hanna Palosuo, 050 554 1586 / hanna.palosuo@4h.fi

Tutustu 4H:n henkilötietojen käsittelykäytäntöihin