Yritysohjaajaksi nuorelle

Oletko aloittamassa nuoren yritysohjaajana? Oletko kiinnostunut vapaaehtoistyöstä nuorten yrittäjyyden edistämisen parissa? 

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Yritysohjaajalla ei tarvitse olla yrittäjä- tai ohjaajakokemusta. Yritysohjaajan tehtävänä on olla tukena nuorelle, keskustella ja antaa palautetta. Ohjaaja pääsee suunnittelemaan yritystoimintaa nuoren kanssa ja seuraamaan hänen kasvamistaan yrittäjyyteen. Yritysohjaaja tukee, motivoi ja kannustaa nuorta yrittäjyyden haasteissa ja onnistumisissa.

Yritysohjaaja saa aina tarvitessaan tukea 4H:lta. Nuori tekee yritysohjaajan kanssa sopimuksen, jossa sovitaan yhdessä ohjaukseen liittyvistä yksityiskohdista. Yritysohjaajat eivät ole juridisesti vastuussa nuorten yritystoiminnasta.

Usein nuoren ohjaajana toimii hänen huoltajansa. Etsimme kuitenkin jatkuvasti myös vapaaehtoisia yritysohjaajia. Jos olet kiinnostunut tehtävästä, ota yhteyttä Hanna Palosuohon, hanna.palosuo@4h.fi

4H-yritys lyhyesti

  • 4H-yritys on 13–28-vuotiaalle 4H:n jäsenelle tapa kokeilla yritystoimintaa.
  • Nuori käy yrityskurssin tekee suunnitelman yrityksestään (liiketoimintasuunnitelma)
  • Nuori tekee 4H-yrityksen perustamisilmoituksen 4H-yhdistykseen
  • 4H-yrityksen myynti voi olla 50 € – 8 000 € / vuosi.
  • Nuori pitää yksinkertaista kirjaa 4H-yrityksensä tuloista ja menoista, ottaa kuitit talteen ja tekee toimintakertomuksen ja talousraportin yrityksensä toiminnasta 4H-yhdistykselle.
  • 4H-yritykselle on räätälöity vapaaehtoinen vastuuvakuutus. Vakuutuksen hinta on 30 €/vuosi. Kaikissa yrityksissä vastuuvakuutusta ei tarvita, mutta etenkin palveluita myyvissä yrityksissä riskit on hyvä kartoittaa ja harkita vakuutuksen ottamista.
  • Nuori voi toimia 4H-yrittäjänä haluamansa ajan ja toiminnan voi lopettaa milloin tahansa ilmoituksella 4H-yhdistykseen.
  • Osa nuorista toimii y-tunnuksella osa ei. Y-tunnuksen tarve katsotaan yritystä perustettaessa aina yhdessä nuoren kanssa.