Nuori Espoo -yrityskoulutus

Haku kevään ohjattuun Nuori Espoo -yrityskoulutukseen on päättynyt! Seuraava ohjattu koulutus järjestetään loka-marraskuussa 2024, ja siitä ilmoitetaan tällä sivulla.

Haluatko olla itsesi pomo? Onko sinulla taitoja, ideoita tai harrastuksia, jotka voisi jalostaa liikeideaksi? Kiinnostaako kirjanpito ja markkinointi? Hae mukaan Nuori Espoo -yrityskoulutukseen & ryhdy yrittäjäksi!

Mikä Nuori Espoo -yrityskoulutus?

Maksuton* koulutus, jonka suorittamalla voit tutustua yrittäjyyteen helposti ja ohjatusti. Tavoitteena on perustaa oma yritys (esim. 4H-yritys) ja kokeilla yrittäjyyttä harrastuksena. Koulutukseen osallistuvat saavat oman mentorin ja 300 € yrityssetelin** yrityskokeilun käynnistämisen tueksi. Yrityksen voi perustaa myös kaveri(e)n kanssa. Jos haluat perustaa yrityksen kaveri(e)si kanssa, on teidän kaikkien haettava koulutukseen. Ilmoita hakulomakkeella, että haet yhdessä kaverisi kanssa.

*Koulutus on maksuton, mutta jos/kun 4H-yrityksen perustaa, tulee olla 4H:n jäsen. Jäsenyys maksaa 40 € vuodessa. Jäsenyydellä on oikeutettu kaikkiin meidän palveluihin (mm. työkeikkojen välitys, koulutukset ja jatkuva tuki).

**Yrityssetelin saaminen edellyttää koulutukseen osallistumista ja toteuttamiskelpoisen liiketoimintasuunnitelman palauttamista. Liiketoimintasuunnitelmaa tehdään koulutuksen aikana. Yritysryhmille setelien määrä katsotaan tapauskohtaisesti yritysidean mukaan. Lähtökohtana on vähintään yksi seteli yritysideaa kohden.

Kuka voi hakea ohjelmaan?

13-25-vuotiaat espoolaiset. Koulutukseen otetaan mukaan noin 20 nuorta.  Valintaperusteina ovat sitoutuminen koulutukseen sekä motivaatio ja kiinnostus yrittäjyyteen. Etusijalla ovat sellaiset hakijat, joilla on jo yritysidea mielessään. Aiemmalla kokemuksella ei ole väliä. 

Hakuaika on 4.3.-26.3. Olemme yhteydessä kaikkiin hakijoihin sähköpostitse viimeistään 28.3.

Miten ja milloin koulutus järjestetään? 

Koulutus järjestetään lähitoteutuksena Espoon Ohjaamotalolla osoitteessa Lintuvaarantie 2, 02650 Espoo. Kokonaisuus  koostuu kaksi arki-iltaa  (3h) kestävästä yrityskoulutuksesta ja yhdestä teemakoulutuksesta pienryhmissä (1,5 h). Osallistuja osallistuu molempiin yrityskoulutuksiin ja toiseen teemakoulutuksista. Teemakoulutusryhmät sovitaan ensimmäisenä koulutuspäivänä. 

AikaSisältö
Yrityskoulutus: tiistai 9.4. klo 16.30-19.30Perustiedot 4H-yrityksestä, yritysidean kehittäminen, kannattavuus & hinnoittelu ja kirjanpito.
Yrityskoulutus: keskiviikko 10.4. klo 16.30-19.30Markkinointi & myynti, asiakaspalvelu, verotus & y-tunnus ja maksutavat
Teemakoulutus: maanantai 15.4. klo 16.30-18Oman alan erityispiirteet, y-tunnuksen hakeminen & liikeidean toteuttamiskelpoisuuden varmistaminen.
Teemakoulutus: maanantai 15.4. klo 18-19.30Oman alan erityispiirteet, y-tunnuksen hakeminen & liikeidean toteuttamiskelpoisuuden varmistaminen.

Koulutukseen kuuluu lisäksi pieni ennakkotehtävä, jonka avulla virittäydytään koulutuksen aiheisiin.

Lisätietoja:

Yrityskoordinaattori Hanna Palosuo

hanna.palosuo@4h.fi, 050 554 1586

Tutustu 4H:n henkilötietojen käsittelykäytäntöihin.

Nuori Espoo -Yritysseteli

Espoon kaupunki tarjoaa Nuori Espoo Yritysseteleitä (arvo 300 €)  13–25-vuotiaille espoolaisille nuorille. Yrityssetelin avulla tuetaan ja kannustetaan nuoria yrittäjyyteen ja yritteliäisyyteen. Yrityssetelin saaminen edellyttää ohjatun Nuori Espoo -yrityskoulutuksen suorittamista ja hyväksytysti tehtyä liiketoimintasuunnitelmaa. Ohjattuihin koulutuksiin haetaan hakulomakkeella, ja paikkoja on rajoitetusti. 

Lisäksi yritysseteleitä voidaan harkinnanvaraisesti jakaa nuorille, jotka ovat suorittaneet yrityskoulutuksen itsenäisesti ja palauttaneet hyväksytyn liiketoimintasuunnitelman. Yritysseteleitä on rajallinen määrä, eikä niitä välttämättä valitettavasti riitä kaikille halukkaille.

Yritysryhmille setelien määrä katsotaan tapauskohtaisesti yritysidean mukaan. Lähtökohtana on vähintään yksi seteli yritysideaa kohden.