93 % osallistujista aikoo jatkaa yrittäjinä Yrityskesän jälkeen 

Pääkaupunkiseudun 4H-yhdistyksen ja Helsingin kaupungin yhteistyössä toteuttama Yrityskesä-ohjelma on tullut päätökseen. Ohjelmaan haki 137 nuorta, joista 49 valittiin mukaan. Nuoret saivat yrityskoulutusta, mentorin tuen sekä kaupungin tarjoaman 300 € arvoisen yrityssetelin. 

Järjestimme ohjelman puitteissa myös erilaista yrittäjyyttä tukevaa ohjelmaa. Nuorilla oli esimerkiksi mahdollisuus kuvauttaa itsensä ja tuotteensa ilmaiseksi valokuvaajalla, kartuttaa oppeja myyntikoulutuksessa sekä päästä myymään tuotteitaan Pks4H:n kesäkauppaan ja kauppakeskus Sellon myyntitapahtumaan. 

Yrityskesäläiset ja 4H-yrittäjät pääsivät myymään tuotteitaan kauppakeskus Sellon keskusaukiolle viikon ajaksi heinäkuussa.

Yrityskesäläisten liikeideat vaihtelivat käsitöistä pelien koodaamiseen ja valokuvaamisesta autonpesuun. Mukana oli myös pihatyö- ja siivousalan yrittäjiä, geelikynsien tekijöitä, lasten ja lemmikkien hoitajia, musiikin ja nettisivujen tekijöitä sekä vaatealan yrittäjiä.  

Tämän vuoden toteutuksen mahdollisti Helsingin kaupunki. Kesän ajan palkinnot puolestaan mahdollisti Rotaryt. Yrityskesäläisiä oli tukemassa myös suuri joukko muita yhteistyökumppaneita. Lämmin kiitos kaikille mukana olleille! 

Yrityskesä lukuina: 

  • 137 hakijaa 
  • 49 mukaan valittua yrittäjää 
  • 96 % sai yritystoimintansa käyntiin 
  • 84 % sai myyntiä 
  • 93 % aikoo jatkaa yrittäjänä kesän jälkeen 
  • 98 % suosittelisi ohjelmaa kaverilleen 

Osallistujat kiittelivät hyvää ja kannustavaa ilmapiiriä. Nuoret kokivat, että matalan kynnyksen apua oli aina saatavilla. Kirjanpidon, laskutuksen ja markkinoinnin lisäksi nuoret oppivat itsestään uusia puolia ja uskalsivat haastaa itseään. 

“Opin, että kannattaa yrittää. Vaikka jossain kohtaa menisi huonommin, on silti hyvä kokeilla. Jossain kohtaa se saattaa kääntyä paremmaksi. Itsestäni opin, että olen tähän kykeneväinen. Aluksi epäilytti kirjanpito ja yrityksen pyörittämisen vastuu, mutta kesän aikana huomasin, että se olikin täysin tehtävissä.” 

“Opin olemaan avoimempi uusille asioille, opin uutta sekä ohjelma sai minut kiinnostumaan entistä enemmän yrittäjyyteen.” 

“Opin yrittäjyydestä, että ei se niin vakavaa ole.” 

“Sitten kun on saanut ekat pari asiakasta niin aika helposti lähtee rulla pöyörimään. Itsestäni opin sen verran että yrittäjyys on se mitä haluan varmasti tehdä tulevaisuudessakin." 

Lue Helsingin kaupungin tekemä uutinen Yrityskesän tuloksista: Helsingin kesäyrittäjyysohjelmasta hyvät tulokset – valtaosa nuorista jatkaa liiketoimintaansa. 

Yrityskesän ja 4H-yrittäjien yhteinen kesän päätöstapahtuma järjestettiin kauppakeskus Redin tiloissa. Tapahtumassa oli yhteensä noin 70 yrittäjää ja yhteistyökumppania. Ohjelmassa oli puheita, tarjoiluja, Yrityskesäläisten todistustenjako sekä Rotareiden myöntämien stipendien jako (yht. 2 000 €).
Runo, Kuura ja Marika pitivät Mustikkamaja-kesäkahvilaa Mustikkamaan Syötävässä Puistossa. Suositussa mediahuomiotakin saaneessa kahvilassa sai palvelua mm. Viittomakielellä ja karjalan kielellä.