4H-Yrityskesä

4H-Yrityskesä on helsinkiläisille 15-29-vuotiaille nuorille suunnattu kesäyrittäjyysohjelma. Haku ohjelmaan on päättynyt ja valinnat on tehty!

Onko sinulla osaamista, harrastuksia tai kiinnostuksenkohteita, jotka voisit muuttaa yritystoiminnaksi? Hae mukaan 4H-Yrityskesään ja ryhdy kesäyrittäjäksi! 

4H-Yrityskesä on helsinkiläisille nuorille suunnattu maksuton kesäyrittäjyysohjelma. Tavoitteena on perustaa oma yritys (esim. 4H-yritys) ja kokeilla yrittäjyyttä kesän ajan tuetusti ja turvallisesti. Osallistujat saavat oman mentorin ja 300 € yrityssetelin* toiminnan käynnistämisen tueksi. Yrittäjyyttä voi kokeilla myös kaverin kanssa.

*yrityssetelin kriteereinä ovat alkukoulutuksiin ja teemakoulutukseen osallistuminen sekä liiketoimintasuunnitelman palauttaminen hyväksytysti. 

Mitä ohjelma sisältää?

  • Kolme arki-iltaa  (3 x 2,5 h) kestävä alkukoulutus, jossa käydään läpi yritystoiminnan perusasiat
  • Omaan yritysideaan liittyvä teemakoulutus pienryhmissä (1,5 h)
  • Henkilökohtainen mentori tukenasi toukokuusta elokuun puoliväliin
  • Tapahtumapooli (koulutuksia, sparrauksia, työpajoja, tapahtumia), joista osallistut vähintään kolmeen.
  • 300 € yritysseteli yritystoiminnan käynnistämisen tueksi
  • Lisäksi ohjelmaan osallistuvat voivat hyödyntää muuta järjestämäämme yrittäjyyttä ja yhteisöllisyyttä tukevaa ohjelmaa sekä palveluitamme (esim. 4H-yrittäjien työkeikat)

Ohjelman suorittaneet saavat todistuksen ja voivat hakea sillä hyväksilukuja osaksi opintojaan. Hyväksiluku sovitaan erikseen oppilaitoksen kanssa. Ohjelman mitoitus toiselle asteelle on 2 op. Lisäksi 4H-yrittäjänä toimimisesta (vähintään 3 kk) on mahdollista saada 7 op.


Aikataulu

MitäMilloinMissä
Alkukoulutus, 1. osa Ti 7.5. klo 16.30-194H Business Labissa (Karjalankatu 2, 00520 Helsinki)
Alkukoulutus, 2. osaKe 8.5. klo 16.30-19Teams (linkki läheteteään osallistujille)
Alkukoulutus, 3. osaMa 13.5. klo 16.30-19Teams (linkki läheteteään osallistujille)
Teemakoulutus pienryhmissä (teemaryhmät sovitaan erikseen alkukoulutuksessa)To 16.5. illalla klo 16.30-19 välillä 4H Business Labissa (Karjalankatu 2, 00520 Helsinki)
YRITYSTOIMINTA & MENTORIN TUKI + eri tapahtumat & koulutuksettoukokuu-elokuun puoliväli (yritystoimintaa voit jatkaa kesän jälkeen)
Lopputapahtuma (todistukset, palkitsemiset ym.)Ke 4.9. klo 12-15Kaapelitehdas, Puristamo (Kaapeliaukio 3, 00180 Helsinki)

Kenelle ohjelma on suunnattu?

Ohjelma on suunnattu yrittäjyydestä kiinnostuneille 15-29 vuotiaille helsinkiläisille nuorille.  Mukaan valitaan 20 nuorta. Valintaperusteina ovat kiinnostus ja motivaatio yrittäjyyteen sekä sitoutuminen kesäyrittäjyyteen. Etusijalla ovat sellaiset hakijat, joilla on jo ainakin alustava yritysidea mielessään. Aiemmalla työkokemuksella ei ole väliä. 

Kesäyrittäjyysohjelman ideana on kokeilla yrittäjyyttä kesän aikana. Muut kesätyöt tai kesäsuunnitelmat eivät ole este valituksi tulemiselle, mutta odotamme, että yrityskokeilusi ajoittuu kesään. Jos haluat toimia yrittäjänä esimerkiksi vasta syksyllä, haethan syksyn koulutuksiimme.

Mitä minulta edellytetään?

Olet itse vastuussa yrityskokeilustasi. Yrityskokeilusi voi olla mitä vain koko kesän jatkuvasta yritystoiminnasta muutaman päivän mittaiseen tapahtumaan. 300 € arvoisen yrityssetelin vaatimuksena on yrityskoulutuksen suorittaminen ja liiketoimintasuunnitelman hyväksytty palautus. Edellytämme lisäksi, että osallistut vähintään kolmeen järjestämäämme yrittäjyyttä tukevaan tapahtumaan tai lisäkoulutukseen kesän aikana. 

Miten haen mukaan?

4H-Yrityskesään haetaan mukaan sähköisellä lomakkeella.  Hakuaika on 11.3.-31.3.2024. Olemme kaikkiin hakijoihin yhteydessä sähköpostitse viikolla 14 (2.-5.4.) ja ilmoitamme valintojen tuloksista. Valittujen on tämän jälkeen vahvistettava osallistumisensa.

Toivomme hakijoiksi nuoria eri taustoista. Tarjoamme mahdollisuutta täydentää kirjallisia vastauksia suullisesti puhelimessa.  Mahdolliset puhelut soitamme viikkojen 13 ja 14 aikana.  

Voit hakea mukaan yksin tai kaveri(e)si kanssa. Huomaa, että jos haet yhdessä kaveri(e)si kanssa, on teidän kaikkien täytettävä oma hakemus. Kirjoita tällöin myös hakemukseesi kaveri(e)si nimet.

Lisätietoja:

Yrityskoordinaattori Hanna Palosuo, 050 554 1586 / hanna.palosuo@4h.fi

Yritysmentori Anni-Sofia Ankkuri, 045 78341531 / anni-sofia.ankkuri@4h.fi 

Tutustu 4H:n henkilötietojen käsittelykäytäntöihin.