YRITYSKESÄ  2021 - Helsinki ja Vantaa

*Yrityskesä ohjelma on päättynyt tälle vuodelle. Voit käydä lukemassa kesän tuloksista täältä: "100 % prosenttia Yrityskesän osallistujista suosittelisi ohjelmaa ystävilleen".

Oletko kiinnostunut kokeilemaan yrittäjyyttä kesätyönä? Yrityideasi voi olla mitä vain tilauskakuista nettisivujen tekoon tai pihatöistä valokuvaukseen. Me autamme sinua muuttamaan ideasi rahaksi ja ainutlaatuiseksi työkokemukseksi!

Yrityskesä on nuorille suunnattu maksuton kesän ajan ohjelma, jonka kautta pääset tutustumaan yrittäjyyteen turvallisesti ja ohjatusti. Tavoitteena on perustaa oma yritys (esim. 4H-yritys) ja kokeilla yrittäjyyttä kesätyönä tai harrastuksena. Osallistuvat saavat oman mentorin ja 300 € yrityssetelin toiminnan käynnistämisen tueksi. Yrittäjyyttä voi kokeilla myös kaverin kanssa.

Mitä ohjelma sisältää?

Ohjelma koostuu kolme arki-iltaa  (2-3h) kestävästä yrityskoulutuksesta, omaan yritysideaan liittyvästä teemakoulutuksesta (1-2h) sekä kolmesta mentoriryhmän kokoontumisesta kesän aikana. Lisäksi oma henkilökohtainen mentori on tukenasi elokuun puoleen väliin asti. 

Tarjoamme lisäksi markkiointiapua sekä mahdollisuuksien mukaan myynti- ja verkostoitumistapahtumia ohjelmaan osallistuville. 

Ohjelman suorittaneet saavat todistuksen ja voivat hakea sillä hyväksilukuja osaksi opintojaan. Hyväksiluku sovitaan erikseen oppilaitoksen kanssa. Ohjelman mitoitus toiselle asteelle on 2 op.

Aikataulu

YRITYSKOULUTUS

1. koulutuspäivä: Keskiviikko 5.5. klo 16-19

2. koulutuspäivä : Torstai 6.5 klo 16-19

3. koulutuspäivä: Tiistai 11.5. klo 16-19

Osallistuja voi katsoa yhden koulutuspäivistä voi myös jälkitallenteena, mikäli ei sovi omaan aikatauluun.

4. Teemakoulutus: Toukokuu - sovitaan erikseen. Yritysseteli maksetaan, kun kurssin lopputehtävä (liiketoimintasuunnitelma) ja koulutukset on suoritettu.

YRITYSKOKEILU 

Voit aloittaa yrityskokeilun oman aikataulusi mukaan, nopeimmat aloittavat jo 3. kurssipäivän jälkeen. 

5. Mentoriryhmien tapaamiset (3 kpl) kesän aikana, sovitaan erikseen. 

6. Ohjelma päättyy elokuun puolessa välissä ja mahdollisuus mentorin tukeen päättyy. Osallistujilla on kuitenkin mahdollisuus jatkaa toimintaa 4H-yrittäjänä kevennetyllä tuella. 

Kenelle ohjelma on suunnattu?

Ohjelma on suunnattu yrittäjyydestä kiinnostuneille 15-25 -vuotiaille vantaalaisille ja helsinkiläisille. Etusijalla ovat sellaiset hakijat, joilla on jo jollain tasolla oma yritysidea tai ainakin ala mielessään. 

Miten kokoontumiset toteutetaan?

Koulutukset järjestetään etätoteutuksena Teamsin avulla. Mentoriryhmien kokoontumisia voidaan järjestää tilanteen mukaan myös kasvotusten. 

Mitä minulta edellytetään?

Vastaat itsenäisesti omasta yrityskokeilustasi. Yrityskokeilusi voi olla mitä vain koko kesän jatkuvasta yritystoiminnasta vaikkapa yhden päivän tapahtumaan. 300 € Yrityssetelin vaatimuksena on yrityskurssin suorittaminen ja lopputyön (liiketoimintasuunnitelma) hyväksytty palautus. Edellytämme lisäksi osallistumista kolmeen mentoriryhmään kesän aikana.

Lisätietoja ja Usein kysytyt kysymykset