Lisätietoja - Yrityskesä 2023

Yrityskoulutus

Ohjelma käynnistyy toukokuun alussa tapahtuvalla yrityskoulutuksella. Arki-iltana tapahtuvat koulutukset ovat kestoltaan 2-3 tuntia ja järjestetään verkossa. Teemakoulutukset järjestetään pienryhmissä ja sovitaan erikseen. 

  • Perustiedot kurssista ja yrityssetelin hakemisesta
  • Omat valmiudet yrittäjyyteen
  • Liikeidean kehittäminen
  • Kirjanpito ja paperityöt
  • Kannattavuus
  • Yrittäjän viestintätaidot
  • Markkinointi
  • Liiketoimintasuunnitelma                                                                  

Käytännönläheinen lisäkoulutus pienryhmässä oman yrityksen alaan liittyen (esim. elintarvikeala, kotiapu, graafinen ala ym). 

Usein kysytyt kysymykset

Onko minun pakko perustaa oma yritys?

Ei ole. Jos kurssilla alkaa tuntua siltä, että  yrittäjyys ei juuri nyt olekaan oma juttu, se on myös tärkeä oppimiskokemus sinänsä. 

Voinko hakea mukaan, jos minulla on jo oma yritys?

Oma yritys ei ole este hakemiselle. Voit hakea mukaan esimerkiksi silloin, jos yrityksesi on vasta suhteellisen alussa tai sinulla on vaikkapa 4H-yritys, jota haluat kehittää pidemmälle.

Voinko toteuttaa liikeideani kaverin kanssa tai ryhmässä?

Kyllä voit. Tehkää kuitenkin kaikki omat hakemukset ohjelmaan, ja muistakaa mainita hakemuksessa, että aiotte toimia yhdessä. 

Koska kyseessä on 4H:n ohjelma, onko pitääkö perustaa 4H-yritys?

4H-yritys on nuorille suunnattu matalan kynnyksen malli yritystoiminnan kokeilemiseen, eli  se soveltuu hyvin useimmille kurssille osallistuville. Mitenkään pakollista 4H-yrityksen perutaminen ei tietenkään ole. Kurssilla esitetään myös muita yritysmuotoja ja tapoja toteuttaa yrittäjyyttä. Mikään ei estä sinua perustamasta vaikkapa osakeyhtiötä ohjelman aikana, mutta pelkästään kesällä toimivaan yritykseen emme sitä lähtökohtaisesti suosittele. 

Voinko jatkaa yritystoimintaa kesän jälkeen?

Kyllä voit ja kerromme siihen eri vaihtoehtoja kurssilla. Itse ohjelma ja mentoriryhmän tapaamiset kuitenkin loppuvat elokuussa.

Mitkä ovat yrityssetelin kriteerit?

Osallistujan tulee suorittaa yrityskurssi hyväksytysti ja palauttaa kurssin lopputyö, eli oma liiketoimintasuunnitelma.

Miten yrityssetelin voi käyttää?

Yritysseteli maksetaan pankkitilille. Raha on tarkoitettu yritystoiminnan aloittamiseen liittyviin hankintoihin. Aiempina vuosina rahaa on käytetty mm. materiaalihankintoihin ja raaka-aineisiin, työkaluihin, ohjelmistoihin, nettisivujen domainiin, markkinointimateriaaleihin jne. Jos koko raha ei mene käynnistämiskustannuksiin, voi loppurahan käyttää omaan palkkaan.