Pääkaupunkiseudun 4H-yrittäjien vuosi 2023 oli ennätyksellinen

25.1.2024

Pääkaupunkiseudun 4H-yrittäjien vuoden 2023 luvut* ovat julki! Vuonna 2023 pääkaupunkiseudulla oli yhteensä 228 4H-yrittäjää tavoittelemassa unelmiaan, työllistämässä itse itseään ja oppimassa tärkeitä taitoja. Yrittäjyys kiinnostaa nuoria, ja viime vuonna 117 uutta 4H-yrittäjää aloittikin toimintansa. Yhteenlaskettu liikevaihto yrittäjillä oli ennätykselliset 324 101 €, joka on 43 % suurempi kuin vuonna 2022! 

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠
*Luvuissa on huomioitu vain 4H-yrittäjät, joiden liikevaihto on ollut vähintään 50 € virallisen 4H-yrittäjän määritelmän mukaisesti. Kun mukaan lasketaan myös yritystoimintaansa muokkaavat tai vasta aloittelevat nuoret, jotka eivät kerenneet näihin tilastoihin mukaan, on meillä n. 280 yrittäjää.

Luvut ovat loistavia mittareita tavoitteiden saavuttamisen seuraamiseen. Vähintään yhtä tärkeitä ovat vuoden aikana saavutetut opit ja kokemukset. Alla muutamia otteita 4H-yrittäjien vuosiraporteista.

"Olen oppinut ymmärtämään mitä yrittäjyys tarkoittaa ja siitä tulee mahdollisesti koko elämän mittainen juttu minulle." 

"Olen oppinut paljon omasta työmoraalistani ja siitä, miten hienoa on tavata erilaisia ihmisiä. Auttamisen ilo on paras ilo."

"Olen oppinut pesemään ikkunoita siististi ja keskustelemaan asiakkaiden kanssa sujuvasti."

"Pitää uskaltaa ottaa ensimmäinen askel."


Kiitos kaikille 4H-yrittäjille, jotka ovat olleet matkassamme mukana! Lisäksi suuri kiitos kaikille yhteistyökumppaneille ja nuorten yrittäjyyttä tukeneille. 

Kevään yleiset 4H-yrityskoulutukset ovat jo kalenterissa. Löydät koulutusten ajankohdat ja hakulomakkeet täältä. Lisää koulutuksia julkaistaan mahdollisesti kevään aikana. Tervetuloa mukaan kokeilemaan yrittäjyyttä!