HS: Kolme lasta kiipesi salaa aidan ylitse ja yritti leikkiä lampaiden kanssa Uutelassa Helsingin 4H:n kotieläinpihalla

20.7.2020

Pks4H:n kotieläinpihan vuohet olivat pelokkaita lasten luvattomasta vierailusta Skatan tilalla Uutelassa.

Vilma Ikola HS

Julkaistu: 17.7. 13:55, Päivitetty 13:07

HELSINGIN UUTELASSA sijaitsevan Skatan kotieläinpihan lampaat ja vuohet kokivat viime viikonloppuna ikävää häirintää, kun kolme noin alakouluikäistä lasta kiipesi aidan yli laitumelle lauantai-iltana.
Lapset yrittivät leikkiä lampaiden ja vuohien kanssa. Lopuksi he ajoivat ja sulkivat eläimet karsinaan. Kotieläinpihan sorkkaeläimet viettävät iltansa ja yönsä tavallisesti ulkona laiduntaen, eikä suljetussa karsinassa ollut esimerkiksi juomavettä eläimille. Yhdistys huomasi tapahtumat valvontakameroiden avulla.

”ELÄIMET ovat olleet vähän säikympiä tämän viikon”, kertoo kotieläinpihatoimintaa pyörittävän Pks4H-yhdistyksen eläinvastaava Elina Röyttä.

Röyttä ei muista vastaavaa tapahtuneen aiemmin. Eläinvastaava muistuttaa, että luvaton vierailu eläinten luona on kiellettyä ja kaiken lisäksi vaarallista. Kotieläinpihan lampaat ja vuohet ovat säyseitä ja tottuneet vieraisiin, mutta säikähtäessään ne voivat silti käyttäytyä arvaamattomasti.

Paniikissa juoksenteleva lammas ei välitä siitä, vaikka jalkojen alle jäisikin ihminen. Vuohet taas voivat pelästyessään yrittää puolustautua puskemalla.

TÄLLÄ kertaa suuremmilta vahingoilta onneksi vältyttiin. Yhdistys toivoo, että vanhemmat keskustelisivat asiasta lastensa kanssa ja muistuttaisivat, ettei laitumella saa käydä omin luvin.

Skatan kotieläinpihalla järjestetään viikoittain myös maksuttomia vierailuja, joilla eläimiin pääsee tutustumaan ohjatusti ja turvallisesti.

Lue lisää Pks4H:n kotieläinpihojen toiminnasta ja vierailuajoista.