Harjoittelu kotieläinpihalla

Etsimme eläintenhoitajia harjoitteluun kesälle 2023!

Mikä on Pks4H?

Pääkaupunkiseudun 4H on nuorisojärjestö, joka toimii Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Järjestämme 6–12-vuotiaille lapsille kerho- ja leiritoimintaa, sekä työllistämme alle 29-vuotiaita nuoria. Meidän kauttamme nuori voi myös perustaa oman 4H yrityksen yritysmentoreiden avustuksella.

Haluatko olla osa innostavaa työporukkaa ja tehdä työtä, jolla on merkitys?

Toimintaamme perustuu vahvasti arvoille, joita toteutamme jokapäiväisessä toiminnassamme nuorten ja lasten kanssa. Arvojamme 4H:lla ovat Harkinta, Hyvyys, Harjaannus ja Hyvinvointi. Tarjoamme kaikille avoimen ja luottamuksellisen ilmapiirin, jossa jokainen voi olla oma itsensä ja kehittää omia taitojaan, sekä ajatteluaan. Uskomme vahvasti tekemällä oppimiseen ja yhteisölliseen toimintaan. Meillä arvot yhdistävät työntekijöitämme.

Haluaisitko sinä päästä työskentelemään lasten ja eläinten parissa sekä kehittämään osaamistasi kotieläinpihalla?
Haemme nyt oma-aloitteisia ja energisiä tulevia eläinalan ammattilaisia harjoitteluun 4H-kotieläinpihoille Helsinkiin, Vantaalle ja Espooseen. Toivomme, että harjoittelijoiden opinnot liittyvät eläinalaan.  Harjoittelu on mahdollista ajoittaa aikavälille toukokuun puoliväli-elokuun loppu, mutta harjoittelu voi olla myös lyhyempi. Harjoittelu on palkaton.

Kotieläinpihamme sijaitsevat Skatan tilalla Uutelassa, Glimsin talomuseon pihamaalla Espoossa sekä Katrinebergin kartanon pihamaalla Vantaalla. Kotieläinpihoilla on ensi kesänä ainakin lampaita,  pupuja ja kanoja sekä mahdollisesti vuohia. Kotieläinpihoilla järjestetään alakouluikäisten lasten päiväleirejä läpi kesän ja myös muuta ohjelmaa, kuten laidunvierailuja ja eläinpäiviä. Lisää kotieläinpihoistamme voit lukea täältä.

Harjoittelijoiden tehtäviin kuuluu eläinten yleisestä hyvinvoinnista huolehtiminen ja eläinten ruokinta, laidun- ja karsina-alueiden ylläpito sekä leiriohjelman ja muun toiminnan järjestämiseen osallistuminen. Työtehtäviä voidaan suunnitella myös harjoittelijoiden mielenkiinnon kohteiden ja osaamisen perusteella. Harjoitteluun voi sisältyä ilta- ja viikonlopputyötä.

Arvostamme aiempaa kokemusta kotieläinpihan eläinlajeista. Plussaa on myös kokemus lasten kanssa toimimisesta ja/tai asiakaspalvelutehtävistä. Me tarjoamme harjoittelijoille hauskan ja monipuolisen harjoittelupaikan sekä asiantuntevan ohjauksen. Harjoittelun ohjauksesta kotieläinpihalla vastaa ensisijaisesti eläintoiminnan koordinaattori yhdessä eläinvastaavan kanssa. 

Haastattelemme harjoitteluun hakeneita kevään aikana, ja haku on auki, kunnes kaikki paikat on täytetty.  Haastattelut toteutetaan ensisijaisesti toimistollamme Helsingissä (Karjalankatu 2A, Helsinki).

Lisätietoa harjoittelusta antaa:

Eläintoiminnan koordinaattori Elina Röyttä, elina.roytta@4h.fi,  puh. 045 7831 4656. 

Täytä lomake huolellisesti hakeaksesi harjoittelupaikkaa.


Millä kotieläinpihoistamme voisit työskennellä? Voit valita useamman.