4H-Liikuntatsemppari ikääntyneelle - Helsinki

Pks4H:n liikuntatsempparit auttavat ja opastavat ikääntyneitä liikkumaan turvallisesti ja hyvällä mielellä. Liikuntatsemppari voi olla mukana kävelyllä tai vaikkapa ohjata jumppatuokion. Liikuntatsempparin kanssa saa touhuta rauhassa itselle sopivaan tahtiin ja saada henkilökohtaista ohjausta. 

Liikuntatsempparit toimivat Etelä- ja Länsi-Helsingin alueella. Liikuntatsempparin liikuntatuokiot ovat maksuttomia ja aikataulultaan joustavia. 

MIKÄ ON IKILIIKKUJA-HANKE?

Ikiliikkuja-hanke on Pääkaupunkiseudun 4H:n toteuttama hanke, jossa kehitetään nuoria työllistävä ja ikääntyneiden liikkumista tukeva toimintamalli. Hankkeella on Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimialan myöntämä avustus iäkkäiden ihmisten liikkumisen ja kulttuuritoiminnan edistämiseen. Hanke toteutetaan toukokuun 2021 ja maaliskuun 2022 välisenä aikana. Hankkeessa kehitetyn toiminnan mahdollista jatkoa suunnitellaan hankkeen päättyessä.

4H-Liikuntatsempparit ovat hankkeessa kehitettyyn toimintaan työllistettyjä 16-29-vuotiaita nuoria. Liikuntatsempparit tukevat ja kannustavat asiakkaitaan liikkumaan. Liikuntatsempparit ovat 2021 syyskuusta alkaen olleet asiakkaidensa ulkoiluseurana ja -tukena sekä lokakuusta alkaen heillä on myös valmiudet ohjata asiakkailleen liikunnallisia jumppatuokioita.