YRITYSKESÄ on päättynyt tämän vuoden 2022 osalta. Käy katsomassa viime kesän huikeat tulokset täältä.⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Seuraavan vuoden haku alkaa keväällä 2023.  Jos sinulla on oma yritysidea, jota haluaisit edistää jo nyt, voit olla yhteydessä joni.nissila@4h.fi.

YRITYSKESÄ-OHJELMA 

Oletko kiinnostunut kokeilemaan yrittäjyyttä kesätyönä? Yrityideasi voi olla mitä vain tilauskakuista nettisivujen tekoon tai pihatöistä valokuvaukseen. Me autamme sinua muuttamaan ideasi rahaksi ja ainutlaatuiseksi työkokemukseksi!

Yrityskesä on nuorille suunnattu maksuton kesän ajan ohjelma, jonka kautta pääset tutustumaan yrittäjyyteen turvallisesti ja ohjatusti. Tavoitteena on perustaa oma yritys (esim. 4H-yritys) ja kokeilla yrittäjyyttä kesätyönä tai harrastuksena. Osallistuvat saavat oman mentorin ja 300 € yrityssetelin toiminnan käynnistämisen tueksi. Yrittäjyyttä voi kokeilla myös kaverin kanssa.

Mitä ohjelma sisältää?

Ohjelma koostuu kolme arki-iltaa  (2-3h) kestävästä yrityskoulutuksesta, omaan yritysideaan liittyvästä teemakoulutuksesta (1-2h) sekä kolmesta mentoriryhmän kokoontumisesta kesän aikana. Lisäksi oma henkilökohtainen mentori on tukenasi elokuun puoleen väliin asti. 

Tarjoamme lisäksi markkinointiapua sekä mahdollisuuksien mukaan myynti- ja verkostoitumistapahtumia ohjelmaan osallistuville. 

Ohjelman suorittaneet saavat todistuksen ja voivat hakea sillä hyväksilukuja osaksi opintojaan. Hyväksiluku sovitaan erikseen oppilaitoksen kanssa. Ohjelman mitoitus toiselle asteelle on 2 op.

Aikataulu

YRITYSKOULUTUS

1. koulutuspäivä (toukokuun alku, ilmoitetaan myöhemmin)

2. koulutuspäivä  (toukokuun alku, ilmoitetaan myöhemmin)

3. koulutuspäivä  (toukokuun alku, ilmoitetaan myöhemmin)

Osallistuja voi katsoa yhden koulutuspäivistä voi myös jälkitallenteena, mikäli se ei sovi omaan aikatauluun.

4. Teemakoulutus: Toukokuu - sovitaan erikseen. Yritysseteli maksetaan, kun kurssin lopputehtävä (liiketoimintasuunnitelma) ja koulutukset on suoritettu.

YRITYSKOKEILU 

Voit aloittaa yrityskokeilun oman aikataulusi mukaan, nopeimmat aloittavat jo 3. kurssipäivän jälkeen. 

5. Mentoriryhmien tapaamiset (3 kpl) kesän aikana, sovitaan erikseen. 

6. Ohjelman päätöstapahtuma . Ohjelma päättyy elokuun puolessa välissä kuten myös mahdollisuus mentorin tukeen. Osallistujilla on kuitenkin mahdollisuus jatkaa toimintaa 4H-yrittäjänä kevennetyllä tuella.  Tapahtumassa palkitaan kesän onnistumisista ja jaetaan ohjelmatodistukset.

Kenelle ohjelma on suunnattu?

Ohjelma on suunnattu yrittäjyydestä kiinnostuneille 15-25 vuotiaille nuorille. Etusijalla ovat sellaiset hakijat, joilla on jo jollain tasolla oma yritysidea tai ainakin ala mielessään. 

Miten kokoontumiset toteutetaan?

Koulutukset järjestetään etätoteutuksena Teamsin avulla. Mentoriryhmien kokoontumisia voidaan järjestää tilanteen mukaan myös kasvotusten. 

Mitä minulta edellytetään?

Vastaat itsenäisesti omasta yrityskokeilustasi. Yrityskokeilusi voi olla mitä vain koko kesän jatkuvasta yritystoiminnasta vaikkapa yhden päivän tapahtumaan. 300 € Yrityssetelin vaatimuksena on yrityskurssin suorittaminen ja lopputyön (liiketoimintasuunnitelma) hyväksytty palautus. Edellytämme lisäksi osallistumista kolmeen mentoriryhmään kesän aikana.

Lisätietoja ja Usein kysytyt kysymykset