Huhtikuu 2019

Moikka!

Olen Elina, 19v lähihoitaja ja tehnyt ikishommia vuodesta 2016. Kävin kurssin keväällä 2016 ja aloitin työt omalla asiakkaallani heti kurssin jälkeen. Nykyisin minulla on 3 asiakasta joiden luona käyn 1-3 viikon välein.

Muistan kuinka ensimmäiset käynnit ja uusien asiakkaiden ottaminen oli todella jännittävää ja jopa pelottavaakin. Ajan myötä rentouduin ja huomasin että olin jännitänyt aivan turhaan. Hekin ovat ihan tavallisia ihmisiä jotka tarvitsevat vain hieman apua jokapäiväisissä askareissa. Nykyisin asiakkaistani on tullut minulle kuin omia isovanhempia ja heidän luokseen meneminen ei tunnu töihin menemiseltä. Käynneillä vaihdamme aina kuulumiset ja juttelemme päivän polttavista puheenaiheista. Olen myös saanut kuulla paljon tarinoita heidän elämistään ja kokemuksistaan. 
Työ itsessään on helppoa ja kevyttä siivoamista, kaupassakäyntiä yms. perusaskareita joita jokainen on luultavasti tehnyt myös kotona.

Olen käynyt kaikilla omilla asiakkaillani jo vuodesta 2016. Se miksi nämä asiakassuhteeni ovat kestäneet, johtuu oikeanlaisesta kemiasta ja  keskenäisestä kunnioituksesta. 
Tulen hyvin toimeen heidän kaikkien kanssaan ja hyvä huumorintaju yhdistää meitä. 
He ymmärtävät että ikishommien lisäksi minulla on koulua, harrastuksia yms. ja joustavat tarvittaessa. 
Olemme vuosien aikana oppineet tuntemaan ja kunnioittamaan toisiamme, vaikka olemme eri-ikäisiä ja elämäntilanteemme ovat erilaiset.

Olen oppinut ikistyön kautta paljon sekä muista ihmisistä ja maailmasta kuin myös omasta itsestäni. Ikis on helppo ja mukava tapa ansaita hieman rahaa samalla kun saa viettää aikaa mielenkiintoisten ihmisten kanssa.