Maaliskuu 2019

Hei olen Katri. 

Olen ollut 4h:n toiminnassa mukana yli 10 vuotta. Kävin dogsitter- kurssin ollessani yläasteella. Aloitin heti kun olin käynyt kurssin hoitamaan erilaisia lemmikkejä. Pääosin ulkoilutin koiria iltapäivisin koulun jälkeen. Myös kissoja oli asiakkaina silloin tällöin. Niille tarvittiin hoitajia käymään kotiin. Erityisesti loma-aikoina saattoi olla useampikin hoitokeikka. Iän ja kokemuksen karttuessa hoidin koiria myös pidempään ihmisten ollessa matkoilla. Oli mukava tunne, kun asiakkaat luottivat rakkaat perheenjäsenensä ja kotinsa minun vastuulleni. Hyvin nopeasti sain tutustua niin moniin kivoihin koiriin ja omistajiin. 

Pisimmät asiakassuhteet ovat kestäneet vuosia. Siinä ajassa ehtii kyllä tutustua koiriin todella hyvin. 

Ehkä mieleenpainuvin kokemus 4h-dogsitterinä oli kuitenkin parta-agaman ruokintakeikka. Oli mukavaa vaihtelua perinteisille lemmikeille. Nykyään teen keikkaa harvemmin mutta en ole kokonaan lopettanut. Vaikeaa on, tämä antaa niin paljon.

Suosittelen ehdottomasti kaikille eläinrakkaille nuorille 4h-dogsitterkurssin käymistä. Itselläni ei ollut mahdollisuutta saada aikanaan omaa koiraa. Sain nähdä konkreettisesti mitä eläimen omistaminen antaa ja vaatii. Muiden lemmikkien hoitaminen antoi loistavaa kokemusta monenlaisista eläimistä. 

Työnä tämä sopii loistavasti opintojen ohelle. Saa itse valita paljonko tekee ja milloin. Päätös osallistua kurssille kannattaa kyllä.