Sofian tarina

Moi!

Mä oon Sofia Lindblom. Kävin 4H-dogsitter kurssini keväällä 2012, kuusi vuotta sitten. Kesällä 2012 tein aika vähän keikkaa, mutta se oli sitäkin jännittävämpää.
Muistan ensimäisen keikkani,se oli puolentoistatunnin matkan päässä kotoani. Matkasta teki erityisen jännittävän se, että sinne piti mennä pitkä matka bussilla, Kampin kaukoliikenteen terminaalista. Tähän aikaan minulla ei ollut älypuhelinta, joten olin pulassa kun jäin liian aikaisin bussista pois. Soitin isälleni, joka sitten osasi neuvoa minulle oikean kävelyreitin ja loppujenlopuksi löysin oikeaan paikkaan.


Ensimmäiset hoidokkini (kaksi pienikokoista koiraa) olivat onneksi helpoimmasta päästä. Vaikeata oli ainoastaan töistä lähteminen, sillä ne eivät olisi lainkaan halunneet jäädä yksin.

Keikkaa tehdessäni olen saanut nähdä monia uusia paikkoja, ja olen hiljalleen oppinut tuntemaan koko pääkaupunkiseudun lähes läpikotaisin. Joulut ja juhannukset olen yleensä viettänyt eläinten parissa, joitain pidempiä kesämatkoja lukuunottamatta.

Parasta on varmaan kuitenkin ollut se, kuinka monia eläimiä olen saanut oppia tuntemaan. Etenkin vakiohoidokkeihin olen kehittänyt ajan saatossa vahvan suhteen, sillä olen huomannut niiden kiintyneen minuun aivan erikoisella tavalla. Viime aikoina olen hoitanut etenkin kissoja, ja useimmiten juuri loma-aikoina.
Yhdet vakiasiakkaat ovat etenkin arvostaneet minua siitä, että olen niin monen vuoden ajan hoitanut juuri heidän koiraansa. Tämä koira onkin vähän omanlaisensa, ja kesti melko kauan että opin tuntemaan sen kunnolla.
-Sofia