Sannan tarina

Moi kaikille!


Minä olen Sanna Sulin ja olen työskennellyt 4H:lla jo yli kolme vuotta. Kävin Dogsitter-kurssin melkein heti kun olin täyttänyt 14 ja olen tehnyt aktiivisesti keikkaa siitä lähtien. Olen käynyt myös myöhemmin 16-vuotiaana IKIS-kurssin ja teen myös niitä hommia, mutta vähemmän. Minulla oli kokemusta koirista jo ennen kurssia sillä olen hoitanut koiria satunnaisesti jo ala-asteelta asti. Lisäksi minulla on oma koira, jonka avulla olen oppinut paljon koirien käyttäytymisestä. Ensimmäinen keikkani oli vakituinen hoitosuhde, jossa hoidin kilttiä ja iäkästä shetlanninlammaskoiraa, johon kiinnyin kovasti. Asiakas asui lyhyen bussimatkan päässä koulultani, joten sinne oli vaivatonta mennä koulun jälkeen. Olin onnekas sillä asiakkaallani oli ollut jo aikaisemmin 4H-Dogsitter, joten hän tiesi itsekin miten asioiden kanssa toimitaan ja kaikki sujuikin hoitosopimuksien ja tuntilistojen kanssa hyvin jo alusta asti. Asiakas asui kivalla alueella, jonka ympärillä oli paljon metsää ja niittyä, joten lenkkimaastosta ei ollut puutetta. Hoidin koiraa noin puolitoista vuotta, koiran kuolemaan saakka ja sain asiakkaalta kiitokset koiran hyvästä hoidosta, mikä antoi minulle varmuutta tulevia keikkoja varten.
   

Nykyään teen keikkoja usein, mutta ne jakautuvat epätasaisesti. Minulla on muutama vakituinen paikka, joissa käyn noin kerran viikossa ja yritän kerätä lisäksi yksittäisiä keikkoja lomille ja viikonlopuille. Tykkään hoitaa yleensä lähinnä koiria, mutta olen kyllä hoitanut paljon myös kissoja varsinkin viime vuoden aikana. Olen käynyt muutamalla keikalla, joissa on ollut arkoja rescue-koiria ja olen saanut niiltä keikoilta paljon kokemusta mitä en muuten olisi varmaankaan saanut muuta kautta. 

Tämä työ sopii mielestäni erittäin hyvin opiskelijoille, koska työajat ovat joustavat ja ne saa sopia asiakkaiden kanssa itse. Tästä työstä saa myös hyvää työkokemusta jatkoa ajatellen ja on hyvä lisä CV:hen esim. kesätyöpaikkaa hakiessa.

Olen saanut tästä työstä myös paljon asiakaspalvelukokemusta ja oppinut asiakkaille esittäytyessäni kertomaan itsestäni kuin työhaastattelussa. 4H-dogsitter kurssin käynti oli ehdottomasti hyvä päätös minulle ja olen erittäin tyytyväinen ja kiitollinen kokemuksista, joita olen tätä kautta saanut.

-Sanna