Työntekijöiden tarinat 2018

Toukokuun 4H-Dogsitter

Moi!

Mun nimi on Janina.  4H-Dogsitter kurssille osallistuin tammikuussa vuonna 2015. Valmistuttuani kurssilta aloitin heti työt innokkaana 4H-Dogsitterinä.

Ensimmäinen keikka minkä tein,toteutui yksittäisenä hoitokeikkana. Hoidin vuoden ikäistä sakemannia sekä keski-ikäistä kultaista noutajaa keväisessä Espoossa. Seurustelin koirien kanssa ja kävin lenkillä.
Ollessani lenkillä, tajusin miten kiva työ tämä ihan oikeasti on! Toki olen aina ollut kiinnostunut eläimistä ja tällä hetkellä teen edelleen monipuolista työtä eläinten parissa sekä opiskelen alaa.

Dogsitterinä on kiva olla, kun pääsee tutustumaan niin erilaisiin eläimiin, rotuihin, luonteisiin, olosuhteisiin. Minua kiehtoo erityisesti eläinten eleet, käyttäytyminen ja tulkinta, työssä saa monipuolisen ja kattavan kuvan niin erilaisista yksilöistä.

Lenkkipolut vaihtelevat aina asiakkaiden mukaan, hyvänä lisänä pääkaupunkiseutu tulee tutummaksi hoitokeikkojen myötä. 4H-Dogsitter työ on mahdollistanut ekstoottisempienkin eläimien hoidon mm. nelivarvaskilpikonnia sekä karvattomia kissoja.
Luontoa pääsee ihailemaan eri tavoin koirien kanssa. Mikä olisikaan parempaa kuin hyötyliikuntaa luonnon helmassa yhdessä karvakaverin kanssa tai kissan leikittäminen ja piristäminen sen yksinäisen pitkän päivän päätteeksi! 

Luottamuksen sekä siteen rakentaminen eläimen ja minun välillä on kaikista palkitsevinta. Paras fiilis tulee, kun huomaan tuloksen kaiken tehdyn työn ja energian takaa.Asiakkaiden antamat palautteet tuntuvat tosi hyvältä, viimeisin oli: "Erittäin lämpimät kiitokset ammattitaitoisesta, luotettavasta ja lämminhenkisestä työstä!”

Oikealla oleva kuva on yhden asiakkaani kirjoittama palaute, se on varmaan kauneinta ja virallisinta mitä olen saanut 4H-Dogsitter työn kautta.

Asiakkaita on kertynyt vuosien aikana rutkasti. Teen edelleen 4H-Dogsitter töitä, tällä hetkellä töitä tulee tehtyä eniten vakkari-asiakkaille tai asumiskeikkojen muodossa.

-Janina
Kesäkuun 4H-Dogsitter

Hei!
Olen Miranda Bartens Helsingistä ja kävin 4h:n Dogsitterkurssin 2017 syksyllä.
Heti siitä aloitin työt varsin iloisena päästessäni työskentelemään eläinten kanssa.

Ensimmäinen keikka, osoittautui vakioasiakkaaksi, jonka kanssa on vieläkin kiva työskennellä. Koira on leppoisa Bichon frisé, joka osottautuikin välillä aika omapäiseksi kaveriksi.
Ensimmäisen kuukauden aikana muutaman hoitokeikan kanssa työstä tuli iso ilo, kun sai olla eläinten kanssa, joka jatkuu vieläkin.


4H-Dogsitterkurssi on ihan mahtava tapa eläinrakkaille päästä tekemään mitä tykkää, ja työssä on ihanaa, kun töitä tekee aikalailla oman jaksamisen ja haluamisen mukaan.

Olen päässyt tapaamaan 4H-Dogsitter töiden kautta monia erilaisia eläimiä, kaikissa omat haasteensa. Työkeikka ei jää koskaan tylsäksi, kun kaikki eläimet niin erilaisia luonteeltaan, ja lenkitysalueet vaihtuvat.

Asiakkaat on tietysti osa työtä, mikä lisää työn monipuolisuutta. 
On ihana onnistumisen tunne kun asiakas kertoo olevansa tyytyväinen työhösi. Tämän hetkinen asiaakkani oli antanut seuraavan palautteen toimistolle:

"Suurkiitokset Mirandalle Elmo-koiran ulkoilutusavusta! Toivomme että yhteistyö jatkuu pitkään,Elmo ja me olemme olleet hyvin tyytyväisiä!"

Palkitsevinta on kuitenkin suhde joka tulee luotua hoitokoiran kanssa.Tulee hyvä mieli kun hoitokoira juoksee häntä heiluen luokseni.

Työtä teen tällä hetkellä enimmäkseen vakio asiakkaiden kanssa, aina välillä myös yksittäisten keikkojen muodossa.

Toivon, että pystyn opiskelun ohella tekemään työtä vielä pitkän aikaa, sekä tuttujen, että uusien koirien kanssa! 

-Miranda
Heinäkuun 4H-Dogsitter

Moi!

Mä oon Sofia Lindblom. Kävin 4H-dogsitter kurssini keväällä 2012, kuusi vuotta sitten. Kesällä 2012 tein aika vähän keikkaa, mutta se oli sitäkin jännittävämpää.
Muistan ensimäisen keikkani,se oli puolentoistatunnin matkan päässä kotoani. Matkasta teki erityisen jännittävän se, että sinne piti mennä pitkä matka bussilla, Kampin kaukoliikenteen terminaalista. Tähän aikaan minulla ei ollut älypuhelinta, joten olin pulassa kun jäin liian aikaisin bussista pois. Soitin isälleni, joka sitten osasi neuvoa minulle oikean kävelyreitin ja loppujenlopuksi löysin oikeaan paikkaan.


Ensimmäiset hoidokkini (kaksi pienikokoista koiraa) olivat onneksi helpoimmasta päästä. Vaikeata oli ainoastaan töistä lähteminen, sillä ne eivät olisi lainkaan halunneet jäädä yksin.

Keikkaa tehdessäni olen saanut nähdä monia uusia paikkoja, ja olen hiljalleen oppinut tuntemaan koko pääkaupunkiseudun lähes läpikotaisin. Joulut ja juhannukset olen yleensä viettänyt eläinten parissa, joitain pidempiä kesämatkoja lukuunottamatta.

Parasta on varmaan kuitenkin ollut se, kuinka monia eläimiä olen saanut oppia tuntemaan. Etenkin vakiohoidokkeihin olen kehittänyt ajan saatossa vahvan suhteen, sillä olen huomannut niiden kiintyneen minuun aivan erikoisella tavalla. Viime aikoina olen hoitanut etenkin kissoja, ja useimmiten juuri loma-aikoina.
Yhdet vakiasiakkaat ovat etenkin arvostaneet minua siitä, että olen niin monen vuoden ajan hoitanut juuri heidän koiraansa. Tämä koira onkin vähän omanlaisensa, ja kesti melko kauan että opin tuntemaan sen kunnolla.
-Sofia 

Elokuun 4H-Dogsitter

Moi!

Olen Lotta Löf Helsingistä ja olen ollut 4H:lla töissä vuodesta 2016. Kävin catsitterkurssin keväällä 2017. Olen tehnyt töitä monilla eri 4H:n osa-alueilla, mutta lemmikit ovat ehdoton suosikkini! Laajensin osaamistani myös koiriin keväällä 2018 käymällä 4H:n dogsitterkurssin.

Ensimmäinen catsitterkeikkani oli muutaman päivän hoitokeikka lähellä kotiani. Kyseessä oli kaksi hyvin arkaa löytökissaa. Asiakas kertoi jo hoitosopimusta tehdessä etten välttämättä näkisi kissoja ollenkaan. Kummatkin olivat selkeästi hyviä piilottelemaan, mutta tulivat viimeisenä päivänä esiin tervehtimään ja nuuhkimaan. Olin onnessani, että olin pystynyt luomaan näin luottavan suhteen kissoihin niin lyhyessä ajassa!

Catsitterkeikkoja on kertynyt jo useita kymmeniä vain vähän yli vuodessa. Teen keikkoja enimmäkseen loma-aikoina ympäri Helsinkiä ja olen oppinut tuntemaan eri kaupunginosia todella hyvin. Pidän keikkojen tekemisestä sillä se antaa mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin ja lemmikkeihin. Toisaalta myös vanhojen asiakkaiden yhteydenotot saavat minut erittäin iloiseksi ja muutamasta omistajasta on jo muodostunut vakioasiakkaita.

Lemmikkien hoidossa minulle on aina ollut tärkeää, että lemmikit ymmärretään yksilöinä ja että ne saavat arvoistaan hoitoa. Asiakkaat kokevat lemmikit usein perheenjäseniksi ja pyrin parhaani mukaan antamaan sen tasoista hoitoa. On hienoa tietää, että tämä näkyy työssäni ja asiakkaat arvostavat sitä.

Dogsitterinä työskentely on ollut erittäin palkitsevaa. Ihanat lemmikit ja asiakkaiden positiiviset palautteet ovat motivoivia ja saavat minut iloiseksi. Toivon että voin jatkaa lemmikkien kanssa työskentelyä myös tulevaisuudessa!

- Lotta
Syyskuun 4H-Dogsitter

Moi, olen Ida!
Kävin 4H-Dogsitterkurssin keväällä 2017 ja tämä oli minun ensimäinen kosketus työelämään.

Ensimmäinen keikkani oli iäkkäämmän asiakkaan kissojen hoitamista, sillä 4H-dogsitterit voivat hoitaa koirien lisäksi myös kissoja ja pieneläimiä. Vaikka kissojen hoitaminen ei ole minulle uutta, sillä minulla on oma kissa, opin erittäin paljon kun hoidin kissoja.

Hetki sitten asiakassuhteeni päättyi, enkä ole saanut vielä uutta asiakasta. Siitä huolimatta, kannustan kaikkia sittereitä miettimään tätä työtä oppimiskokemuksena ja jopa harrastuksena, eikä vain työnä. Tätä tehdään rakkaudesta lajiin, eikä palkan tai minkään muun takia.

Hyvänä plussana,tulevat työnantajat tykkäävät, kun CV:ssä lukee että työskentelee 4H-dogsitterinä, sillä tämä työ vaatii mm. täsmällisyyttä ja asiakaspalvelutaitoja.

-Ida
Lokakuun 4H-Dogsitter

Hei! 
Mun nimi on Elisabet.

Sain 4H-Dogsitter kurssitodistuksen juuri ennen 14v syntymäpäivääni toukokuussa 2016.
Ensimmäinen keikkani oli kesäkuun 14 päivä. Keikka oli heti tuplakeikka, hoidin kahta kissaparia juhannuksena samassa kortteliss.Muistan,että jännitti kovasti.

Tällä hetkellä minulla on kaksi vakituista koiraa ja kaksi kissaparia jotka tarvitsevat sitteriä epäsäännöllisesti eli teen  keikkoja vaihtelevasti, joskus enemmän joskus vähemmän.
Tykkään 4H-Dogsitterin työstä, sillä rakastan eläimiä.
Marraskuun 4H-Dogsitter

Moi! 

Mä oon Mira. Kävin 4H-Dogsitter-kurssin 2014 syksyllä.


Ensimmäiset keikat oli kahden amerikan karvattoman koiran ulkoilutusta viikottain koulumatkan varrella. Nykyään satunnaiset keikat sopivat elämäntilanteeseen paremmin kuin säännölliset ulkoilutukset ja innostuin myös kissojen hoidosta.
Ryhdyin 4H-Dogsitter hommiin, sillä se lievitti koirakuumetta, kun omaa koiraa ei sillä hetkellä ollut.
Toiminnassa parasta on se, kun hoidokit piristää aina pahintakin päivää ja sen takia jaksaa vieläkin tehdä keikkoja päätyön ja oman koiran hoidon ohellakin. :)
Joulukuun 4H-Dogsitter

Moi kaikille!

Minä olen Sanna Sulin ja olen työskennellyt 4H:lla jo yli kolme vuotta. Kävin Dogsitter-kurssin melkein heti kun olin täyttänyt 14 ja olen tehnyt aktiivisesti keikkaa siitä lähtien. Olen käynyt myös myöhemmin 16-vuotiaana IKIS-kurssin ja teen myös niitä hommia, mutta vähemmän. Minulla oli kokemusta koirista jo ennen kurssia sillä olen hoitanut koiria satunnaisesti jo ala-asteelta asti. Lisäksi minulla on oma koira, jonka avulla olen oppinut paljon koirien käyttäytymisestä. 


Ensimmäinen keikkani oli vakituinen hoitosuhde, jossa hoidin kilttiä ja iäkästä shetlanninlammaskoiraa, johon kiinnyin kovasti. Asiakas asui lyhyen bussimatkan päässä koulultani, joten sinne oli vaivatonta mennä koulun jälkeen. Olin onnekas sillä asiakkaallani oli ollut jo aikaisemmin 4H-Dogsitter, joten hän tiesi itsekin miten asioiden kanssa toimitaan ja kaikki sujuikin hoitosopimuksien ja tuntilistojen kanssa hyvin jo alusta asti. Asiakas asui kivalla alueella, jonka ympärillä oli paljon metsää ja niittyä, joten lenkkimaastosta ei ollut puutetta. Hoidin koiraa noin puolitoista vuotta, koiran kuolemaan saakka ja sain asiakkaalta kiitokset koiran hyvästä hoidosta, mikä antoi minulle varmuutta tulevia keikkoja varten.
   

Nykyään teen keikkoja usein, mutta ne jakautuvat epätasaisesti. Minulla on muutama vakituinen paikka, joissa käyn noin kerran viikossa ja yritän kerätä lisäksi yksittäisiä keikkoja lomille ja viikonlopuille. Tykkään hoitaa yleensä lähinnä koiria, mutta olen kyllä hoitanut paljon myös kissoja varsinkin viime vuoden aikana. Olen käynyt muutamalla keikalla, joissa on ollut arkoja rescue-koiria ja olen saanut niiltä keikoilta paljon kokemusta mitä en muuten olisi varmaankaan saanut muuta kautta. 

Tämä työ sopii mielestäni erittäin hyvin opiskelijoille, koska työajat ovat joustavat ja ne saa sopia asiakkaiden kanssa itse. Tästä työstä saa myös hyvää työkokemusta jatkoa ajatellen ja on hyvä lisä CV:hen esim. kesätyöpaikkaa hakiessa.

Olen saanut tästä työstä myös paljon asiakaspalvelukokemusta ja oppinut asiakkaille esittäytyessäni kertomaan itsestäni kuin työhaastattelussa. 4H-dogsitter kurssin käynti oli ehdottomasti hyvä päätös minulle ja olen erittäin tyytyväinen ja kiitollinen kokemuksista, joita olen tätä kautta saanut.

-Sanna