Huhtikuu 2019

Moikka! 
Mä olen Siri 19v. ja tulen Kerava-Tuusula-akselilta. Olen vanha junior handler, harrastan koiranäyttelyitä ja mulla on nyt oma tanskandoggi. Olen käynyt dogsitter kurssin Tuusulan 4H-yhdistyksessä vuonna 2014 ja tehnyt siellä keikkoja neljän vuoden ajan. Hiljattain Helsinkiin muuton seurauksena vaihdoin pääkaupunkiseudun 4H.lle jotta asiakaskunta ja toiminta olisi lähempänä.

Itse päädyin dogsitteriksi kuultuani ystävältäni työstä pelkkää positiivista. Totta se oli! Työ antaa niin kokemusta, varmuutta, luottamusta puolin ja toisin sekä tietenkin pientä taskurahaa. Parhaimmillaan minulla on ollut sama asiakas vajaan neljän vuoden ajan. Siinä se kokemus ja luottamus karttuu niin omistajien kuin koirienkin välillä.

Suosittelen työtä erittäin lämpimästi eläinrakkaille, luotettaville ja motivoituneille  nuorille. Rohkeasti vain kurssille ja kasvattamaan kokemusta luottamustyöstä ja eläimistä!

Olen törmännyt työurani aikana monenlaisii  asiakkaisiin ja heidän lemmikkeihinsä. Suurin eläin kirjo oli asiakkaallani jolla oli kolme kissaa, kolme marsua, kaksi chinchillaa ja akvaario. Ehkä hauskin kombo oli asiakkaalla jonka kissa oli suurempi kuin hänen toyvillakoiransa. Ja tuon pitkän neljän vuoden asiakkaan aikana (heillä oli kaksi amstaffia) vietin parhaimimillaan vajaa 2 viikkoa (useita kertoja) heidän tiluksillaan omistajien matkan ajan. Olin silloin lukiossa ja välimatka koulun ja asiakkaan välillä kesti mopolla vain 10min. Hommat hoituu kun maalaisjärjellä suunnittelee! 

Tietenkään kaikki ei ole niin ruusuista aina. Olen joutunut yhteensä kolmelle asiakkaalle sanomaan joko kesken hoitokeikan, kesken neljännen "tutustumisen" tai kesken hoitosuhteen,että en voi jatkaa enää töitä eri asioiden takia, mitä en nyt viitsi avata.  Pitää muistaa että mitään keikkaa ei ole pakko ottaa jos vähänkään epäilyttää omat tiedot ja taidot! 

Itse omaan niin paljon koirakokemusta, että minut on voitu päästää myös vähän haastavammille keikoille, mutta todella epävarmoja koiria ei voi pakottaa, se on fakta joka kaikkien pitää muistaa. 

Tällä hetkellä minulla on täällä Pks 4H:n listoilla yksi vakioasiakas joka kipeästi tarvitsee koiranhoitoa viikottain ja toivon, että tästä tulee vähintäänkin yhtä pitkä ystävyys kuin tuosta vanhasta vajaan neljän vuoden tapauksesta.

Tämä on aivan mahtava harrastus/työ koulun tai töiden ohelle , sillä voi itse päättää kuinka paljon haluaa tehdä! Yksinkertaisesti: suosittelen! :)