Helmikuu 2019


Moi! Olen Iida Jantunen ja olen 18-vuotias nuori Vantaalta.

Kuulin 4H-dogsitter -kurssista kaverini kautta ja suoritimme kurssin yhdessä Tuusulan 4H-yhdistyksessä alkuvuodesta vuonna 2017. 

Saatuani kurssin suoritettua siirryin pääkaupunkiseudun 4H:lle tekemään dogsitter-töitä, sillä asun itse Vantaalla, missä myös mielummin tekisin myöhemmin koiranhoito-töitä. Ennen tätä minun täytyi kuitenkin jatkaa kurssia vielä pääkaupunkiseudulla ja toukokuun lopussa sain kurssin suoritettua myös täällä.

Sopivaa keikkaa oli aluksi hieman vaikeaa löytää ja sain sovittua itselleni ensimmäisen koiranhoitokeikan lokakuussa 2017. Silloin kävin ulkoiluttamassa kahtena eri päivänä nuorta länsigöötanmaanpystykorvaa.

Ensimmäisenkin keikan jälkeen kului melko pitkä aika, ennen kuin sain hankittua itselleni seuraavia asiakkaita. Tällä hetkellä minulla on kaksi vakioasiakasta. Toisella heistä käyn 3-4 kertaa viikossa ulkoiluttamassa ja pitämässä seuraa usean chihuahuan koiralaumalle. Kyseiseen laumaan pitäisi myöhemmin keväällä syntyä pentuja, joista olen hyvin innoissani. Toisella vakioasiakkaalla käyn muutamana kertana kuukaudessa hoitamassa parsonrusselinterrieriä useana päivänä kerrallaan.

Dogsitter-töitä on ollut mukavaa tehdä, sillä on päässyt viettämään aikaa erilaisten koirien kanssa ja asiakkaita on löytynyt sopivien etäisyyksien päästä. Minulle koirien kanssa oleminen on hyvin luontevaa, eikä siksi minusta koirien hoitaminen ole ollut uuvuttavaa puuhaa. Päin vastoin, on ollut rentouttavaa päästä rankkojen koulupäivien jälkeen ulkoilemaan hoitokoirien kanssa.