Toiminnasta

4H-DOGSITTER - KOIRIA JA KAVEREITA


1. 4H-dogsitter? Mikä se on?

4H-dogsitter hoitaa palkkiota vastaan koiria ja muita lemmikkieläimiä, yleensä omistajan poissaollessa. Suurin osa hoitotehtävistä, varsinkin kaupunkialueella, on koirien ulkoiluttamista, mutta etenkin viikonloppuisin tai loma-aikoina dogsitterin tehtäviin kuuluu koiran pitempiaikainen täysihoito joko lemmikin tai dogsitterin kotona. Toisinaan tarvitaan apua koiranäyttelyssä tai koulutuskentälläkin. Kissojen ja muiden pienten lemmikkieläinten ruokkiminen ja hoito soveltuvat niin ikään dogsitterin tehtäviksi.

Arkisin dogsitterit voivat ottaa useimmiten töitä noin klo. 15:00 jälkeen, kun työ- tai koulupäivä on ohitse. Ulkoiluttajaa voi hakea enintään kolmelle koiralle. 

Jokaisesta hoitotehtävästä laaditaan eläimen omistajan kanssa kirjallinen hoitosopimus, johon kirjataan eläimen hoito-ohjeiden lisäksi kummankin osapuolen ja esimerkiksi eläinlääkärin yhteystiedot.

4H-dogsitterin palveluksia voit saada soittamalla 4H-dogsitterpäivystykseen puh. 050 337 2965 tai lähettämällä sähköisen yhteydenottolomakkeen. 

Jotta saat dogsitterin varmemmin, suosittelemme olemaan yhteydessä päivystykseen 2 viikkoa ennen hoidon tarvetta.


2. Miten pääsen 4H-dogsitteriksi?

4H-dogsitteriksi pääsee suorittamalla 4H-yhdistyksen järjestämän 4H-dogsitterkussin. Kurssille pääset sinä vuonna kun täytät 14 vuotta. Kurssilla opetellaan koiran ulkoilutusta ja perushoitoa käytännössä. Tutuiksi tulevat niin koiran lenkkeilytys, rakenne kuin ruokintakin, ja huomiota kiinnitetään koiran käyttäytymiseen ja käsittelyyn.

Kurssilta saadaan varma tietopaketti käytännön asioista, jotka 4H-dogsitterin kuuluu hallita.

Hyödyllisiä harjoitustehtäviä on koottu 4H-TOP-järjestelmään, ja näitä tehtäviä suorittamalla voi syventää tietämystään koiramaailmasta.

Kurssien alkamisajankohdista ja hinnoista saa lisätietoa oman paikkakuntansa 4H-yhdistyksestä. Tällä hetkellä 4H-dogsittereitä on koulutettu noin 200 pääkaupunkiseudulla.


3. Mitä kurssin jälkeen?

Pääkaupunkiseudun 4H-yhdistykset huolehtivat hoitotehtävien välityksestä dogsittereille. Pääkaupunkiseudun 4H-dogsittereillä on oma välitysnumeronsa.

4H-dogsittertoiminta on mukavaa harrastustoimintaa, josta tienaa kivasti taskurahaa. Yhteiset tapahtumat voivat kuulua osana dogsitterin elämään. Osallistumalla sittereiden tempauksiin löytää samanhenkisten seurasta uusia ystäviä kuin itsestään, ja yhdessä on hauska jakaa niin hoidokkien kuin omatkin kommellukset. Dogsitterit kuuluvat paikkakuntansa 4H-yhdistykseen, joka pitää sitterinsä ajan tasalla myös muista 4H-tapahtumista ja toimintamuodoista.

4H-dogsittertoiminta - Heiluvat Hännät Hauskana Harrastuksena!