Kuukauden 4H-yrittäjä

Heinäkuu 2019: Tapiola Golfissa autoja pesevä Otto, 15v.

Otto perusti 4H-yrityksen tänä kesänä. Yrittämisessä kiinnosti erityisesti oman rahan tienaaminen sekä työkokemuksen kartuttaminen. “Hain töihin esimerkiksi ruokakauppoihin. 4H-yrityksen perustamisessa oli helppoa se, että aloittamaan pystyi ilman, että tarvitsi kilpailla 500 hakijaa vastaan".  Otto sai myös koulutuksen autonpesuun sekä tukea toiminnan pyörittämiseen.

Autojen pesemisen lisäksi Otto on oppinut erityisesti myynnistä: “Myyminen on numeropeliä. Mitä aktiivisemmin lähestyy asiakkaita, sitä todennäköisemmin saa kauppaa. Olen myös oppinut budjetoimaan aikaani paremmin. Suunnittelen esimerkiksi tauot sen mukaan, monta pesua haluan ehtiä myydä”. Yrittämisen myötä Otto on alkanut myös arvostaa rahaa enemmän sekä saanut perspektiiviä siihen, mitä rahan eteen täytyy tehdä. “Nykyään käsitän paremmin niiden 90 euron Levisten hinnan”.

Kesän jälkeen Otto aikoo luultavasti tehdä silloin tällöin keikkaa yrittäjänä, koulun ohessa. Tulevaisuuden haaveammatti on personal trainer. “Moni personal trainer on aluksi töissä kuntosalilla, kunnes perustaa oman yrityksen asiakaskunnan ollessa tarpeeksi suuri”, Otto sanoo.

Oton yrityksen toiminnan golf-kentällä mahdollistaa Parkwash ja Tapiola Golf. Jos olet kiinnostunut 4H-yrittäjyydestä, ota yhteyttä: joni.nissila@4h.fi

Kuvamateriaalia ennen autonpesua ja sen jälkeen.