4H Osaava kerhonohjaaja -koulutus

Kuva: Krijesa Vuciterna

Seuraava koulutus järjestetään alkusyksyllä 2022.

Osaava kerhonohjaaja -koulutus valmentaa toimimaan kerhojen ohjaustehtävissä. 

Osaava kerhonohjaaja -koulutuksen jälkeen osallistuja:

  • saa valmiudet toimia ohjaajana 4H-kerhossa
  • osaa hyödyntää leikkejä ja erilaisia menetelmiä, mitkä auttavat mm. ryhmäytymisessä
  • osaa tunnistaa haasteita ryhmän toiminnassa ja tietää keinoja, miten haasteisiin voisi puuttua
  • osaa listata kerhon turvallisuussuunnittelussa keskeisiä asioita
  • osaa suunnitella kerhokerran ja kerhokauden

Koulutus on tarkoitettu 15 - 28-vuotiaille nuorille, jotka ovat kiinnostuneita 4H-kerhojen ohjaamisesta pääkaupunkiseudulla. Toteutamme koulutuksen  etänä koronaturvallisuuden vuoksi. Lisätietoja koulutuksesta annetaan viimeistään viikko ennen koulutusta. Koulutuksen kesto on noin 4h.

Lähes kaikissa tänä syksynä alkavissa kerhoissa on jo ohjaajat, mutta koulutuksen jälkeen on mahdollista keskustella tuuraussopimuksen solmimisesta tai perustaa oma kerho ja työllistyä sen myötä. Lisäksi koulutuksessa oppii perusasioita ryhmän ohjauksesta ja on näin eduksi esim. 4H-kesäleireille ohjaajaksi haettaessa.

Ilmoittautuminen kurssille:

Ilmoittaudu kurssille täyttämällä alla oleva lomake. Lomake sulkeutuu, kun kurssi on täynnä. Saat lisätietoja kurssista noin viikko ennen koulutusta.

Kun olet saanut paikan kurssilta,  tulee sen jälkeen liittyä 4H:n jäseneksi. Pääset tekemään sen täällä.  Jäsenyys tarkistetaan ennen kurssia.  Valitse asuinpaikkakuntasi 4H-yhdistys, kun liityt jäseneksi. Jäsenyyden hinta on 35€/vuosi, perhejäsenyys 70€/vuosi. Kerhonohjaajakurssi on jäsenille maksuton.  

4H-jäsenyys alkaa liittymiskuukauden alusta ja kestää vuoden; jäsenyys jatkuu automaattisesti, ellei jäsenyyttä irtisanota.

Koulutus toteutetaan, kun siihen osallistuu vähintään 10 henkilöä. Koulutukseen mahtuu 20 henkilöä ja paikat menevät ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumiset ovat sitovia. Koulutukseen ilmoittautuminen on päättynyt.