4Hubit -digiharrastus

4Hubit:in uusi ryhmä alkaa tiistaina 28.1.2020. Mukaan voi tulla joustavasti koko kevään ajan. Verkkotapaamiset tiistaisin klo 16-17:30. 4Hubit soveltuu parhaiten 12-15 -vuotiaille. 

Ilmoittaudu ilmaiseen harrastukseen tämän sivun alla olevalla lomakkeella. Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistuksen ja liittymislinkin Discord-alustalle muutaman arkipäivän sisällä. 

4Hubit –digiharrastus on uusi toimintamuoto, jonka tavoitteena on kehittää osallistujien digitaitoja monipuolisesti ja luoda nuorille uudenlainen harrastusmahdollisuus. Toiminnan keskiössä ovat verkossa järjestettävät digiharrastekerrat, joten harrastukseen voi osallistua helposti kotoa käsin. Digitaitojen opettelun lisäksi verkkotapaamisissa pelataan yhdessä. Kerran kuussa järjestämme digimaailmaan kytkeytyvän tapahtuman tai tapaamisen. 

Kohderyhmänä on erityisesti sellaiset nuoret, joilla ei ennestään ole harrastusta. Tavoitteenamme on tuoda verkkotapaamisten kautta tietokoneella vietettyyn aikaan aiempaa monipuolisempaa sisältöä sekä innostaa osallistujia kokeilemaan uusia asioita, joihin ei liity tietokone. Ryhmässä kannustetaan uuden oppimiseen ja kehitetään valmiuksia toimia yhteiskunnassa ja työelämässä. Harrastuksessa panostetaan myös nuorten osallisuuteen sekä yhteisöllisyyteen. Nuoret saavat itse vaikuttaa toiminnan sisältöihin ja harrastuksen kehittämiseen. Harrastuksen kautta nuoret tutustuvat uusiin ihmisiin ja voivat löytää uusia, samanhenkisiä kavereita. Hanketta pilotoidaan syksyn 2019 aikana ja harrastustoiminta alkaa keväällä 2020.

4Hubit -digiharrastus on Pääkaupunkiseudun 4H:n kehittämä konsepti. Toimintamuotoa on kehitetty yhdessä Futuricen kanssa palvelumuotoilun keinoin.  Myös digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskus Verkeä on konsultoitu toimintamuotoa kehitettäessä.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt toiminnalle valtionavustusta. Etsimme jatkuvasti hankkeelle lisäarvoa tuottavia kumppaneita.


Lisätietoja 

Elisa Tikkanen

hankekoordinaattori, 4Hubit –digiharrastus                                   

elisa.tikkanen@4h.fi / 050 5399 986