4H-Hubit -digiharrastus

4H-Hubit –digiharrastus on uusi hanke, jonka tavoitteena on kehittää osallistujien digitaitoja monipuolisesti ja luoda nuorille uudenlainen harrastusmahdollisuus. Toiminnan keskiössä ovat verkossa järjestettävät digiharrastekerrat, joten harrastukseen voi osallistua helposti kotoa käsin. Lisäksi harrastuksessa järjestetään digimaailmaan kytkeytyviä tapahtumia ja tapaamisia. Kohderyhmänä on erityisesti mahdollisista pelihaitoista kärsivät nuoret. Hankkeen tavoitteena on tuoda tietokoneella vietettyyn aikaan aiempaa hyödyllisempää sisältöä sekä innostaa osallistujia kokeilemaan uusia asioita, joihin ei liity tietokone.  

Ryhmässä kannustetaan uuden oppimiseen ja kehitetään valmiuksia toimia yhteiskunnassa ja työelämässä. Harrastuksessa panostetaan myös nuorten osallisuuteen sekä yhteisöllisyyteen. Nuoret saavat itse vaikuttaa toiminnan sisältöihin ja harrastuksen kehittämiseen. Harrastuksen kautta nuoret tutustuvat uusiin ihmisiin ja voivat löytää uusia, samanhenkisiä kavereita. Hanketta pilotoidaan syksyn 2019 aikana ja harrastustoiminta alkaa keväällä 2020.

4H-Hubit -digiharrastus on Pääkaupunkiseudun 4H:n kehittämä konsepti. Toimintamuotoa on kehitetty yhdessä Futuricen kanssa palvelumuotoilun keinoin.  Myös digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskus Verkeä on konsultoitu toimintamuotoa kehitettäessä.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt toiminnalle valtionavustusta. Etsimme jatkuvasti hankkeelle lisäarvoa tuottavia kumppaneita.
Lisätietoja 

Elisa Tikkanen

hankekoordinaattori, 4H-Hubit –digihanke                                   

elisa.tikkanen@4h.fi / 050 5399 986